Pro doručení do Vánoc doporučujeme nakoupit do 17.12.
Poslední expedice bude probíhat u objednávek přijatých do 20.12.do 12:00. Další budou expedovány až 2. 1. 2025.
Přejeme krásné a pohodové svátky.

Pra žíme

výběrovku

Pražíme každý den na 3 stupně pražení a dodáváme k vám domů do 2 dnů. Dbáme na jasný původ našich zrn, proto si naše farmáře pečlivě vybíráme, abyste měli záruku kvality. Užijte si naše vyladěné blendy nebo jedinečný jednodruhovky.

Kluci z Francinu

Tvoje spokojenost je pro nás numero uno. Víme, že společně s tebou se rozvíjíme i my. A tak je to správně.

František
Olda
František a Olda

Kluci ve Francinu rádi každému zákazníkovi udělají ochutnávku a představí mu svou kávu tak, jak ji mají rádi. Pokud se však představa klienta liší, není problém vybrat jiné zrno, případně upravit způsob pražení, aby kvalita zůstala zachována a chuť odpovídala konkrétnímu přání.

MÁME RÁDI KAFE

Postaráme se o tebe. Ať si vybíráš kávu pro sebe domů, do práce nebo do vlastního podniku.

FRANCIN NENÍ JENOM KAFE

Nákupem kávy u nás naše spolupráce rozhodně nekončí. Ceníme si osobních vztahů a chceme, aby vše bylo perfektní, nabízíme Vám tedy úvodní a průběžná školení personálu, ochutnávky (cuppingy) a konzultace.

Smyslem základního kurzu je především
  • povědět Vám, kde a jak se kafe pěstuje, jak se zpracovává a jak si kafe vybíráme my v KF
  • naučit Vás kávové názvosloví a také abyste věděli, jak na espresso a to i prakticky :)
  • ukázat a naučit Vás pracovat s kávovarem, mlýnkem, to aby se z nich stali Vaši pomocníci a nikoliv nepřátelé.
Rozsah cca 5 až 6 hodin i s přestávkou na oběd
Na tomto kurzu se jde více do hloubky než v kurzu základním. Důraz je více kladen na získání praktických znalostí, které Vám usnadní život za kávovarem. Jmenovitě a v bodech se na kurzu naučíte
  • Práci s mlýnkem a kávovarem - včetně jejich precizního nastavení
  • jak udělat správně espresso, jaky má vliv extrakce na chuťový profil kávy
  • jak si jednoduše vyšlehat mléko v konvičce
  • jak si ideálně zorganizovat práci a prostor za barem či v kavárně, abyste se v ní časem nezbláznili
  • jak si vybrat to správné kafe do Vaší kavárny, formou ochutnávek káv (tzv. cuppingu)
Časový rozsah je cca 7 az 8 hod včetně přestávky na oběd
Kurz pro všechny, kteří nejsou ze staré italské školy a mají rádi kafe trochu jinak. Náš zkušený barista Olda Vás naučí, jak si lze kafe připravit doma, aniž byste si museli pořizovat profesionální kávovar. Vhodné tedy pro ty, kteří holdují kávám překapávaným a filtrovaným.

Časový rozsah cca 4 hodiny